Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Klopsiki z sosem pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne klopsiki, proste w przygotowaniu, doskonałe do obiadku

Klopsiki z sosem pieczarkowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Klopsiki z sosem pieczarkowym

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego

 

  • 1 bułka, najlepiej czerstwa

 

  • 1 mała cebulka

 

 

  • szczypta soli, pieprzu i wegety

 

  • 2-3 łyżki oleju

 

 

  • ćwierć szklanki mleka

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki z sosem pieczarkowym
Bułeczkę wkładamy do wody na ok 30 min. Po tym czasie odsączamy i wrzucamy do głębokiej miski. Rozdrabniamy ją tłuczkiem. Dodajemy mięso mielone, doprawiamy. Cebulę obieramy i drobno siekamy, dodajemy. Masę wyrabiamy na gładko i formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.Pieczarki kroimy i podsmażamy na osolonym oleju. Gdy zmiękną, mieszamy dokładnie mleko i mąkę i dodajemy do pieczarek. Doprawiamy. Pulpeciki polewamy sosem z pieczarek.
Klopsiki z sosem pieczarkowym
Smaczne pulpeciki z mięsa mielonego w sosie pieczarkowym
Klopsiki z sosem pieczarkowym
Smaczne pulpeciki z mięsa mielonego w sosie pieczarkowym

Tagi:

mięso tarta