Sposób przygotowania:
Klopsiki w warzywach.
Mięso umyć, zmielić razem z cebulą i czosnkiem. Dodać jajka, sól i pieprz, bułkę tartą i kaszę mannę. Wszystko wyrobić i formować małe kuleczki. W głębokiej patelni lub garnku zagotować wodę z kostką rosołową i wrzucać na wrzątek klopsiki. Gotować około 10 minut. Grzybki zalać wrzątkiem, po upływie 15 minut pokroić je w paseczki. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić warzywa i smażyć mieszając. Od czasu do czasu można podlać wywarem z gotowania klopsików. Dodać pokrojone grzyby, natkę, sos sojowy i ziarenka smaku i dalej smażyć. Gdy warzywa będą miękkie dodać klopsiki i wymieszać, ewentualnie dosolić i popieprzyć.
Zagotować wodę, wrzucić do niej makaron i odstawić na 5-7 minut. Odcedzić makaron, nałożyć na talerze, na wierzch położyć klopsiki z warzywami.
Zagotować wodę, wrzucić do niej makaron i odstawić na 5-7 minut. Odcedzić makaron, nałożyć na talerze, na wierzch położyć klopsiki z warzywami.