MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Klopsy drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Klopsy z oregano i serem to danie szybkie ale bardzo smaczne.

Klopsy drobiowe

Składniki:

Klopsy drobiowe

 

  • 200g fileta z kurczaka
  • 100g mozzarelli
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 jajko
  • sol, pieprz
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierki

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Klopsy drobiowe
Filet myjemy, osuszamy i mielimy w maszynce. Doprawiamy solą i pieprzem i oregano . Mieszamy dokładnie z mięsem. Mozzarellę zetrzeć na tarce o grubych oczkach .Do mięsa dodajemy jajko i ser, wszystko delikatnie mieszamy.Nagrzewamy patelnię a z mięsa formujemy równe i w miarę płaskie klopsy, które panierujemy w bułce tartej i smażymy przez 5 minut z każdej strony.