gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Klopsy z boczniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Klopsiki z boczniaków możemy podawać z ziemniakami i surówką na obiad.

Klopsy z boczniaków

Składniki:

Klopsy z boczniaków

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Klopsy z boczniaków
Boczniaki płuczemy, przekładamy do dużego garnka, zalewamy wodą, dodajemy 2 łyżki soli i gotujemy do czasu, aż grzyby będą miękkie. Następnie boczniaki odcedzamy i mielimy przez maszynkę do mielenia. Do zmielonych boczniaków dodajemy bułkę tartą, jajka i przyprawy: sól, pieprz, przyprawę warzywną i przyprawę do wieprzowiny. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Z masy formujemy klopsiki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu (margarynie) pod przykryciem. Klopsy z boczniaków możemy podawać z ziemniakami i surówką na obiad.