ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Klopsy z kapustą pekińską

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Fajny przepis na inne mielone

Klopsy z kapustą pekińską

Składniki:

Klopsy z kapustą pekińską

 

  • 20 dag kapusty pekińskiej
  • 40 dag mięsa mielonego
  • 2 jajka
  • szklanka kaszy manny
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • SOS:
  • koncentrat pomidorowy
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
  • kostka rosołowa
  • 3 szklanki wody
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Klopsy z kapustą pekińską
Poszatkowaną kapustę połączyć z pozostałymi składnikami. Z powstałej masy uformować kotleciki i usmażyć na oleju. Przygotować sos łącząc wszystkie składniki. Klopsy przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać gotowym sosem, piec 30 minut.