Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Klopsy z kapustą w środku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo prosty sposób na sycący, duży i nieco inny niż zawsze obiad z klopsików. Podaję z pieczonymi ziemniaczkami

Klopsy z kapustą w środku

Składniki:

Klopsy z kapustą w środku

 

Sposób przygotowania:

Klopsy z kapustą w środku
W kubeczku mieszam bułkę tartą z mlekiem. Chodzi o to, by bułka wchłonęła całe mleko, a całość była wilgotna i soczysta. W misce mieszam mięso mielone z jajkiem oraz z bułką tartą z mlekiem. Doprawiam całość solidnie solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Kapustę siekam na paseczki i dodaję do mięsa. Całość mieszam ręką i wyrabiam klopsiki. Każdego klopsa obtaczam w bułce tartej i smażę na gorącym oleju, z obu stron na rumiano. Podaję z ziemniaczkami.