Sposób przygotowania:
KLPOSIKI PO MEKSYKAŃSKU W WARZYWACH
Cebulę obrać i bardzo drobno posiekać. Dodać do mięsa mielonego. Wsypać paprykę, kmin i kolendrę. Wbić jajko i wszystko dokładnie wymieszać, aby powstała jednolita masa. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy formować małe klopsiki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić klopsiki. Smażyć często mieszając, aby klposiki obsmażyły się z każdej strony. Kiedy będą już rumiane wsypać Mieszankę Meksykańską Hortex i smażyć razem jezszcze przez ok. 5 min. Koncentrat pomidorowy wymieszać z bulionem i podlać potrawę. Całość dusić przez10 min. co jakiś czas mieszając. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i kilkoma kroplami sosu tabasco dla zaostrzenia smaku potrawy (wg. uznania). Podawać z ryżem.