Sposób przygotowania:
kluchy leniwe
Obierz ziemniaki i posiekaj. Połącz je z twarogiem i zgnieć. Gdy uzyskasz masę bez grudek, dodaj jajko i serek homogenizowany. Połącz ze sobą mąki i dodaj do masy. Wyrób ciasto. Uformuj paski i potnij na 7 cm kawałki. Przygotuj wrzącą wodę, posól 3 łyżkami soli. Wrzuć do niej kluski. Gotuj, aż wypłyną na powierzchnię. Na patelni rozpuść margarynę, dodaj bułkę tartą. Kluski wyłóż na talerz i oblej je bułką tartą
edytaha
mooooon
edytaha
3 łyżki soli na pół litra wody i w tym chcesz kluski ugotować? Wypisujesz totalne bzdury i liczysz na to, że skoro siedzisz cichutko jak myszka, to nikt tego nie zauważy? A punkty się nabijają...
mooooon
edytaha
Admin ma codziennie setki przepisów i nie jest w stanie przeczytać wszystkich bzdur, niestety...
edytaha
Poza tym nie admin, tylko moderator.
mooooon
elzbieta8960