Sposób przygotowania:
Kluchy nadziewane mięsem z grzybami
Obierz cebulę pokrój ją w kosteczkę, połowę dodaj do mięsa - skrop je obficie sosem sojowym wymieszaj i odstaw. Drugą połowę cebuli zeszklij na maśle, dodaj obrane i posiekane grzyby - duś je, az będą miękkie i odparują wodę. Polej sosem sojowo-grzybowym, posyp pieprzem czarnym do smaku. Odstaw do ostudzenia. Mięso z cebulą przesmaż na oleju, dopraw sosem sojowym, pieprzem do smaku i odstaw do ostudzenia. Wymieszaj mięso z połową grzybów. Obierz ziemniaki, połowę ugotuj, połowę zetrzyj na tarce do ziemniaków. Surowe ziemniaki odcisnij, sok odstaw, by uzyskać krochmal. Przeciśnięte przez praskę gotowane ziemniaki połącz z surowymi i krochmalem - wymieszaj dokładnie. Formuj placki, nakładaj mięso z grzybami do środka , zlep je i formuj kluchy. Ugotuj kluski w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozpuść smalec, przesmaż na nim kapustę dodając pod koniec drugą połowę grzybów. Dopraw ostatecznie sosem sojowym i pieprzem czarnym oraz ziołowym. Podawaj kluchy na kapuście z grzybami udekorowane listkami selera naciowego.
cherry
jaNina
Jesienią i zimą można sobie pozwolić na trochę więcej kalorii, za to zapewniam cię, że pyszne!
Kapusta kiszona jest krótko smazona, więc zdrowa, nie pozbawiona witamin.
jaNina
Moim zdaniem jest z tym dodatkiem jeszcze lepsze!