Sposób przygotowania:
Kluseczki ze szczupaka w wywarze z homara
Szczupaka pokraj w kostkę i wstaw na 30min do zamrażarki, do garnka włóż włoszczyznę, zioła i przyprawy, odpadki z ryby oraz pancerze z homara, całość zalej wodą i gotuj 45min na małym ogniu. Lekko zmrożone kawałki szczupaka przełóż do blendera, dodaj śmietankę, białko i zmiksuj na gładko, po czym dodaj kaszę, gotową masę dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Przy pomocy dwóch łyżek z rybnej masy formuj kluseczki i delikatnie kładź je na lekko wrzący wywar rybny, pulpeciki powinny się parzyć 7min. Wywar w którym gotowały się kluseczki zagotuj z dodatkiem wina po czym dodaj śmietankę i ubijaj całość do momentu kiedy zacznie się pienić. Tak powstałą pianką polewaj kluseczki.