meliana

meliana

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Kluseczki śląskie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne kluski śląskie bardzo delikatne. Idealnie nadają się do sosów mięsnych lub pieczarkowych.

Kluseczki śląskie.

Składniki:

Kluseczki śląskie.

 

 

Sposób przygotowania:

Kluseczki śląskie.
Ugotowane ziemniaki ubić ( zmiksować) na gładką masę. Wyjąć 1/4 z nich i na to miejsce wsypać mąkę. Następnie dodać jajko,sól, pieprz. Dokładnie wszystko wymieszać. Następnie urywać małe kawałki ciasta i formować z nich płaskie kulki i palcem robić wgłębienie w każdej z nich. W garnku zagotować wodę z solą , wrzucać kluski - kiedy wypłyną , gotować jeszcze 2-3 minuty

Tagi:

jajko jajka