Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kluseczki ziemniaczano-serowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kluseczki ziemniaczano serowe są bardzo smaczne i puszyste. Można ich zrobić z ziemniaków pozostałych z poprzedniego obiadu.

Kluseczki ziemniaczano-serowe

Składniki:

Kluseczki ziemniaczano-serowe

 

Sposób przygotowania:

Kluseczki ziemniaczano-serowe
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić. Razem z serem przemleć przez maszynkę, dodać mąkę i jajko, szybko zagnieść ciasto. Następnie uformować wałki, lekko spłaszczyć i pokroić w skośne romby. Partiami wrzucać do wrzącej, osolonej wody i gotować 3-4 minuty. Wyjmować łyżką cedzakową, wkładać na talerze. Podawać polane masłem ze zrumienioną bułką tartą.