Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kluski kładzione z szynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kluski kładzione to smaczne i szybkie do przygotowania danie

Kluski kładzione z szynką

Składniki:

Kluski kładzione z szynką

 

Sposób przygotowania:

Kluski kładzione z szynką
Masło z żółtkami i vegetą utrzeć do białości, wsypać mąkę i wymieszać. Następnie dodać drobno posiekaną szynkę, natkę pietruszki, bułkę tartą oraz sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Łyżką nabierać ciasto formując podłużne kluseczki. Wrzucać do wrzącej osolonej wody, gotować 4-5 minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Podawać od razu po przygotowaniu polane stopionym boczkiem.