Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Kluski śląskie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jak zostają mi ziemniaki z obiadu, to robię właśnie takie kluski

Kluski śląskie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kluski śląskie

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kluski śląskie
Ugotowane ziemniaki, przecisnąć przez praskę. Do ziemniaków dodać, jajko, mąkę, sól. Wyrobić gładkie ciasto, formować kluseczki okrągłe z dziurką w środku. Wrzucać od razu na wrzącą i osoloną wodę. Gotować 4 minuty od wypłynięcia klusek. Gorące kluski wyjmować na talerze.
Kluski śląskie
przygotowanie ciasta ziemniaczanego i formowanie klusek
Kluski śląskie
uformowane kluski śląskie z dziurką, oczekują na gotowanie