eliza5519

eliza5519

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 117]

Kluski śląskie z masełkiem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne kluski śląskie z masełkiem.

Kluski śląskie z masełkiem

Składniki:

Kluski śląskie z masełkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Kluski śląskie z masełkiem
Obrać, umyć ziemniaki i gotować w osolonej wcześniej wodzie. Odcedzić i dokładnie ubić. Ostudzić. Do ugotowanych ziemniakow dodać mąkę i jajka. Wyrabiać masę do momętu aż stanie się gładka. Następnie należy ulepić z niej spłaszczone kuleczki z dziurką po środku. Do gotowanej, osolonej wody wrzucać stopniowo kluski. Gotować ok. 5 minut. Odcedzić i polać roztopionym masłem. Posolić do smaku. Smacznego!!!