szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Kluski z białej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pasują do drugiego dania zamiast tradycyjnych ziemniaków lub same.

Kluski z białej kapusty Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kluski z białej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Kluski z białej kapusty
Kapustę poszatkowć, dusić na oleju ok 25 minut. Na początku można dolac troszkeczke wody na dno aby sie nieprzypalilo. Kapuste studzimy i mielimy, dodajemy mąkę, jajko. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami - można zamiast prowansalskich uzyc swoich ulubionych. Dłonie posypujemy mąką, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w mące zeby sie nie rozpadały. Gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 5 minut od wypłynięcia.
Kluski z białej kapusty
Główne skłądniki przygotowane. Teraz szatkujemy kapuste.