Sposób przygotowania:
Kluski z dziurką
Ziemniaki obieramy i gotujemy. Odlewamy wodę i studzimy. Przeciskamy przez praskę i wyrównujemy w naczyniu (np misce). Dzielimy ziemniaki na cztery części i wyjmujemy jedną część.
W wolne miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną, wbijamy jajko i zagniatamy masę ziemniaczaną ( z wyjętymi ziemniakami).
Z masy formujemy kulki, robimy dziurki i wrzucamy partiami na osolony wrzątek.
Gotujemy ok 1-2 minuty od wypłynięcia. Podajemy z sosem mięsnym czy grzybowym.
W wolne miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną, wbijamy jajko i zagniatamy masę ziemniaczaną ( z wyjętymi ziemniakami).
Z masy formujemy kulki, robimy dziurki i wrzucamy partiami na osolony wrzątek.
Gotujemy ok 1-2 minuty od wypłynięcia. Podajemy z sosem mięsnym czy grzybowym.
Szeptucha
katarzynka455
Dziękuję baaaardzooo:)