gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Kluski z farszem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kluski można przed podaniem okrasić cebulką usmażoną na maśle.

Kluski z farszem

Składniki:

Kluski z farszem

 

 

Sposób przygotowania:

Kluski z farszem
Ziemniaki obierz, ugotuj, ostudź i przemiel w maszynce. Dodaj jajka, sól i mąki, dokładnie wyrób ciasto i pozostaw w kuli. Grzyby należy namoczyć i obgotować a następnie drobno posiekać. Fileta z kurczaka przepuść przez maszynkę. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na patelni. Mięso, cebulę i grzyby połącz ze sobą dodaj jajko i dopraw do smaku. Dokładnie wyrób masę. Z ciasta formuj placuszki i w środek nakładaj farsz, zlepiaj i formuj kulki. Gotuj na osolonym wrzątku aż do wypłynięcia, około 3 min.