anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Kluski z drobiowo -pieczarkowym farszem

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Smaczne kluseczki, z nadzieniem, polecam.

Kluski z drobiowo -pieczarkowym farszem

Składniki:

Kluski z drobiowo -pieczarkowym farszem

 

 

Sposób przygotowania:

Kluski z drobiowo -pieczarkowym farszem
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, podzielić na cztery części
. Czwartą część wyjąć, wsypać w to miejsce mąkę ziemniaczaną, posolić, zagnieść ciasto. Rwać po kawałku ciasta, nadziewać mięsem , formować podłużne lekko kluski
. Gotować w lekko osolonej wodzie, 10-15 min od wypłynięcia , na małym ogniu. Ugotowane kluski polać zeszkloną cebulą ze skwarkami. Wykonanie farszu. Mięso drobiowe włożyć do miseczki, dodać podsmażone z cebulą, starte na tarce pieczarki. Doprawić solą , pieprzem.

Smacznego.

Tagi:

mięso