Sposób przygotowania:
Kluski z drobiowo -pieczarkowym farszem
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, podzielić na cztery części
. Czwartą część wyjąć, wsypać w to miejsce mąkę ziemniaczaną, posolić, zagnieść ciasto. Rwać po kawałku ciasta, nadziewać mięsem , formować podłużne lekko kluski
. Gotować w lekko osolonej wodzie, 10-15 min od wypłynięcia , na małym ogniu. Ugotowane kluski polać zeszkloną cebulą ze skwarkami. Wykonanie farszu. Mięso drobiowe włożyć do miseczki, dodać podsmażone z cebulą, starte na tarce pieczarki. Doprawić solą , pieprzem.
Smacznego.
. Czwartą część wyjąć, wsypać w to miejsce mąkę ziemniaczaną, posolić, zagnieść ciasto. Rwać po kawałku ciasta, nadziewać mięsem , formować podłużne lekko kluski
. Gotować w lekko osolonej wodzie, 10-15 min od wypłynięcia , na małym ogniu. Ugotowane kluski polać zeszkloną cebulą ze skwarkami. Wykonanie farszu. Mięso drobiowe włożyć do miseczki, dodać podsmażone z cebulą, starte na tarce pieczarki. Doprawić solą , pieprzem.
Smacznego.
Henia
jaNina
msewka
luna
blackbetty
Sarenka
góralka