kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Kluski z twarogu i kaszy manny

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kluski z twarogu i kaszy manny podawać gorące i polane masłem.

Kluski z twarogu i kaszy manny

Składniki:

Kluski z twarogu i kaszy manny

 

 

Sposób przygotowania:

Kluski z twarogu i kaszy manny
Kaszę zalać zimnym mlekiem i odstawić, aby napęczniała. Ser zmielić. Z jajek oddzielić białka od żółtek. Masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka, utrzeć razem z masłem, wymieszać z kaszą i zmielonym serem. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z pozostałymi składnikami. Zagotować wodę z solą, metalową łyżką formować kluski i rzucać na gorącą wodę, ugotować na miękko i odcedzić. Przelać gorącą wodą, aby się nie skleiły.