Sposób przygotowania:
Kluski ze szpinakiem i fetą
Jajka rozbij, odziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj w naczyniu z
masłem, wymieszaj z rozmrożonym i osączonym szpinakiem, serem feta oraz mąką
i szczyptą soli ( niewiele gdyż ser jest słony) . Wyrabiaj aż ciasto uzyska
idealną konsystencje. Można dolać mleka jeśli ciasto za suche jest, lub
dodać mąki jesli za lużne). Formuj kluski, w każdej zrób wgłębienie
kciukiem. Gotuj we wrzątku 3 minuty od wypłyniecia. rzed podaniem polej
stopionym masłem.
masłem, wymieszaj z rozmrożonym i osączonym szpinakiem, serem feta oraz mąką
i szczyptą soli ( niewiele gdyż ser jest słony) . Wyrabiaj aż ciasto uzyska
idealną konsystencje. Można dolać mleka jeśli ciasto za suche jest, lub
dodać mąki jesli za lużne). Formuj kluski, w każdej zrób wgłębienie
kciukiem. Gotuj we wrzątku 3 minuty od wypłyniecia. rzed podaniem polej
stopionym masłem.