Sposób przygotowania:
Kluski ziemniaczane z kapustą kiszoną.
Gotujemy przez ok.1 godz.kapustę kiszoną z przyprawami.
Do ztartych ziemniaków dodajemy jajko,ok.1/2 łyżki soli i mąkę,ciasto musi być ścisłe i nie spadać z łyżki.Do gotującej się,osolonej wody wrzucamy z deski do krojenia łyżką małe porcje ciasta i gotujemy ok.3-4 min.Kluseczki przecedzamy.Na patelni smażymy pokrojony w kostkę boczek.Gotowe.
Kluski smakują równie dobrze prosto z wody jak i podsmażone na patelni.SMACZNEGO.
Do ztartych ziemniaków dodajemy jajko,ok.1/2 łyżki soli i mąkę,ciasto musi być ścisłe i nie spadać z łyżki.Do gotującej się,osolonej wody wrzucamy z deski do krojenia łyżką małe porcje ciasta i gotujemy ok.3-4 min.Kluseczki przecedzamy.Na patelni smażymy pokrojony w kostkę boczek.Gotowe.
Kluski smakują równie dobrze prosto z wody jak i podsmażone na patelni.SMACZNEGO.