Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Wszystkie sposoby na kaszę gryczaną

Knedel gryczano-serowy do mięs

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Delikatny knedel - doskonale komponuje się ze smakiem sosów mięsnych , grzybowych czy np. koperkowych.

Knedel gryczano-serowy do mięs

Składniki:

Knedel gryczano-serowy do mięs

 

 

Sposób przygotowania:

Knedel gryczano-serowy do mięs
Usmażyć na złoto maśle drobno pokrojoną cebulkę .Wymieszać kaszę , ser , jajko , cebulkę .Dodać mąkę by masa była zwarta . Dodać pietruszkę . Doprawić solą i pieprzem .Zawinąć w natłuszczoną masłem gazę i gotować w osolonym wrzątku przez 30 minut .Wyjąć odwinąć . Poczekać aż przestygnie . Kroić w plastry jak będzie zimne . Przed podaniem podgrzać na parze albo obsmażyć na rumiano na odrobinie masła ( oleju ) i podawać z sosami , mięsem pieczonym w sosie i surówką .