Sposób przygotowania:
Knedle okraszone miodem
Ziemniaki ugotować i wystudzić u mnie były to z wcześniejszego obiadu, ziemniaki razem z serem przecisnąć przez praskę i dodać do nich cukier, jajko oraz mąkę, zagnieść ciasto. Z ciasta utoczyć wałek i pociąć na porcje, brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w dość sporą kostkę, każdą porcję ciasta lekko spłaszczyć na środku ułożyć po kawałeczku owoców i zlepić, następnie uformować knedle. W większym garnku zagotować sporą ilość wody z dodatkiem niewielkiej ilości cukru i wrzucić knedle, gotować do momentu wypłynięcia. Ugotowane knedle wyjąć łyżką na talerz. Na patelni rozpuścić 2 łyżki miodu z dodatkiem 1 łyżki syropu z brzoskwiń, dodać do tego garść posiekanych orzechów włoskich i chwilkę razem smażyć.Lekko przestudzone knedle polać miodem i podawać :)