iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Knedle z brzoskwiniami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Moje dzieci chodziły i prosiły o knedle, a że już nie było śliwek więc zrobiłam takie i to był udany pomysł, są pyszne.

Knedle z brzoskwiniami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Knedle z brzoskwiniami

 

 

Sposób przygotowania:

Knedle z brzoskwiniami
Ziemniaki ugotować i ostudzić(mogę też być z wcześniejszego obiadu) zimne ziemniaki i ser skręcić przez maszynkę, dodać do nich jaka, mąkę (gdyby ciasto było za luźne dodać jeszcze troszkę mąki) oraz cukier, zagnieść gładkie ciasto i podzielić na porcję z których zlepimy knedle. Brzoskwinie osaczyć z syropu ( mogą też być świeże),podzielić na ćwiartki lub mniejsze kawałki, porcję brzoskwini dokładnie okleić porcją ciasta ,uformować knedle . W większym garnku zagotować wodę i delikatnie ją posolić, na gotującą się wodę wrzucać knedle i gotować do wypłynięcia. Ugotowane knedle delikatnie wyciągnąć na talerz . Podawać polane podsmażoną bułką tartą lub słodką śmietaną.
Knedle z brzoskwiniami
Porcją ciasta dokładnie okleić brzoskwinie i uformować knedle
Knedle z brzoskwiniami
Gotować w duzej ilości osolonego wrzątku, gotowe wyciągnąć z wody
Knedle z brzoskwiniami
Etap 3