Sposób przygotowania:
Knedle serowe z truskawkami
Ziemniaki gotujemy, odcedzamy i studzimy, pozostawiamy nie przykryte, żeby nam jeszcze odparowały. Można wykorzystać pozostałe ziemniaki z obiadu. Ser i ziemniaki mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy jajka i make i wyrabiamy aż masa będzie jednolita. Ciasto wykładamy na stolnicę wałkujemy na grubość 1-1,5 cm, szklanką wykrawamy kółeczka. Na środek układamy po jednej po jednej truskawce, dokładnie zlepiamy brzegi i rolujemy w rękach do uzyskania okrągłego knedelka:) Knedle wrzucamy do lekko osolonego wrzątku i gotujemy 6-7 minut od wypłynięcia. Knedelki podajemy od razu posypane cukrem i polane masłem lub śmietanką.Smacznego:)
Alex_M
reanja
te są prościutkie i zawsze mi wychodzą:)