WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1153]

Knedle z czereśniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne knedle z twarogu wypełnione czereśniami i cukrem, obtoczone w bułce tartej, cynamonie i cukrze przesmażonych na masełku.

Knedle z czereśniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Knedle z czereśniami

 

Sposób przygotowania:

Knedle z czereśniami

ETAP 1:

Do miski wsypać mąkę i cukier waniliowy. Dodać kostkę białego sera (użyłam chudego, gładkiego sera w kostce). Prawdziwy twaróg można wcześniej zmielić. Wbić jajko i zagnieść jednolite ciasto, które uformować w podłużny wałek.

Ciasto pokroić na równe plastry. Każdy plaster ciasta lekko spłaszczać. Na środek nakładać po ok. 2 wydrylowane czereśnie, posypywać 0,5 łyżeczki cukru i zlepiać brzegi kształtując okrągłego knedla. Odkładać na stolnicę.

W garnku zagotować wodę i wrzucić knedle. Gotować ok. 4-5 minut od wypłynięcia na powierzchnię. W tym samym czasie na patelni roztopić masło. Wsypać bułkę tartą, cynamon i ok. 0,5 łyżki cukru Wymieszać.

Do zasmażki przełożyć ugotowane knedle. Wymieszać aby obtoczyły się całe w zasmażce. Wyłożyć na półmisek. Podawać ze śmietaną lub jogurtem naturalnym.

Knedle z czereśniami
Ugotowane knedle przełożone na patelnię z zasmażką z bułki, masła, cukru i cynamonu
Knedle z czereśniami
Knedle z czereśniami w trakcie gotowania w wodzie
Knedle z czereśniami
Ulepione knedle z czereśniami przed ugotowaniem
Knedle z czereśniami
Kawałek ciasta z nałożonymi czereśniami i cukrem

Tagi:

knedle danie