motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Knedle z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Knedelki z mięsem i cebulką

Knedle z mięsem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Knedle z mięsem

 

Sposób przygotowania:

Knedle z mięsem
Mięso mielimy przez maszynkę dodajemy zarumienioną cebulkę na smalcu, przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i chłodzimy. Ugotowane ziemniaki mielimy maszynką do mięsa dodajemy jajko, mąkę, letnią wodę i zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto wałkujemy i wygniatamy kółeczka szklanką. Na każde kółko dajemy farsz przygotowany z mięsa. Robimy kluseczki w formie kulek. Przygotowane kluseczki wrzucamy na gotującą się wodę. Po wypłynięciu gotujemy ok. 3 minut.
Knedle z mięsem
Etap 1 Ugotowane ziemniaki mielimy i dodajemy resztę składników
Knedle z mięsem
Etap 2 Ciasto wałkujemy, wykrawamy kółka i dajemy farsz
Knedle z mięsem
Etap 3 Robimy kuleczki i gotujemy w osolonej wodzie