Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Knedle z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Obrane ziemniaki z mundurków ugotować w posolonej wodzie, odcedzić z wody, przemielic przez maszynkę, całkowicie ostudzić. Do zimnych dodać

 Knedle z pieczarkami

Składniki:

Knedle z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Knedle z pieczarkami
Obrane ziemniaki z mundurków ugotować w posolonej wodzie, odcedzić z wody, przemielic przez maszynkę, całkowicie ostudzić. Do zimnych dodać jajko, mąkę i zagnieść ciasto. Kapustę ugotować w wodzie, odcedzić z wody, posiekać.
Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni, dodać obraną i posiekaną cebulę , zeszklić. Następnie dodać umyte i pokrojone pieczarki i kapustę. Wszystko razem dusić aż do odparowania wody.Przyprawić przyprawami do smaku. Z ciasta formować placuszki, nakładać farsz, zlepiać brzegi i formować knedelki. Gotować w posolonej wodzie gdy wypłyna na wierzch to znak że sa juz gotowe. Smacznego!:)