Sposób przygotowania:
Knedle z pieczarkami
Obrane ziemniaki z mundurków ugotować w posolonej wodzie, odcedzić z wody, przemielic przez maszynkę, całkowicie ostudzić. Do zimnych dodać jajko, mąkę i zagnieść ciasto. Kapustę ugotować w wodzie, odcedzić z wody, posiekać.
Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni, dodać obraną i posiekaną cebulę , zeszklić. Następnie dodać umyte i pokrojone pieczarki i kapustę. Wszystko razem dusić aż do odparowania wody.Przyprawić przyprawami do smaku. Z ciasta formować placuszki, nakładać farsz, zlepiać brzegi i formować knedelki. Gotować w posolonej wodzie gdy wypłyna na wierzch to znak że sa juz gotowe. Smacznego!:)
Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni, dodać obraną i posiekaną cebulę , zeszklić. Następnie dodać umyte i pokrojone pieczarki i kapustę. Wszystko razem dusić aż do odparowania wody.Przyprawić przyprawami do smaku. Z ciasta formować placuszki, nakładać farsz, zlepiać brzegi i formować knedelki. Gotować w posolonej wodzie gdy wypłyna na wierzch to znak że sa juz gotowe. Smacznego!:)