kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Knedle z serem białym i kiełbasą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Knedle z serem białym i kiełbasą podawać z zieloną sałatą, sałatką z pomidorów, surówkami warzywnymi.

Knedle z serem białym i kiełbasą

Składniki:

Knedle z serem białym i kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Knedle z serem białym i kiełbasą
Ziemniaki ugotować w łupinach, gdy wystygną, obrać i zmielić. Ser zmielić, kiełbasę pokroić w kostkę drobną, wymieszać z koncentratem, przyprawić. Uformować wałek i pokroić go na kawałki. Każdy spłaszczyć, położyć nadzienie, zawinąć brzegi i formować okrągłe knedle. Wrzucać je na osolony wrzątek, ugotować i odcedzić. Wyłożyć na półmisek, polane zrumienioną bułką tartą i stopionym masłem.