Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1406]

Knedle z żółtym serem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Najsmaczniejsze są gorące knedle

Knedle z żółtym serem

Składniki:

Knedle z żółtym serem

 

Sposób przygotowania:

Knedle z żółtym serem
Ziemniaki przecisnąć przez praskę . Do ziemniaków dodać mąki, jajko, sól, zagnieść ciasto. Uformować z ciasta wałeczki o średnicy 4 cm i formować krążki, spłaszczać je w dłoni i nakładać po trochu startego sera na środek ciasta, dobrze zlepiać by ser nie wypłynął. Wrzucać knedle na wrzącą i osoloną wodę, gotować od wypłynięcia ok.5 minut. Knedle gorące wyjmować na talerze i polać keczupem.