Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Knedle zielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Knedle trochę inne niż zwykłe,ale bardzo ciekawe w smaku.

Knedle zielone

Składniki:

Knedle zielone

 

  • 25dag.czerstwych bułek,
  • 8dag.mąki,
  • 10dag.mrożonego szpinaku,
  • 1cebula,
  • 1ząbek czosnku,
  • 1łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • 1łyżka posiekanego szczypiorku,
  • 3jajka,
  • 15dag.żółtego sera,
  • 1łyżka masła,
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Knedle zielone
Szpinak rozmrozić,osączyć,a następnie rozdrobnić.Bułki pokroić w drobną kostkę,cebulę i czosnek drobno posiekać.Bułki wymieszać z mąką,ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek,dodać szpinak,doprawić solą i pieprzem,chwilę smażyć,przestudzić po czym dodać do bułek i mąki,wraz z zieleniną jajkami i żółtym serem,wszystko dokładnie wymieszać.Moczonymi w wodzie rękoma formować z masy nieduże kuleczki i gotować je w osolonym wrzątku ok.15min.podawać polane stopionym masełkiem.