Sposób przygotowania:
Knedle ziołowe z nadzieniem serowym
Ziemniaki obrać,opłukać i ugotować.Następnie odcedzić,przepuścić przez praskę.Cebule po obraniu i opłukaniu posiekać i zeszklić na maśle,a ser zetrzeć na tarce i zmieszać z odsączoną z tłuszczu cebulkę.Ostygnięte ziemniaki wymieszać z masłem,kaszką manną,jajem,żółtkami,ziołami i szczyptą soli oraz zagnieść na gładką masę,podsypując mąką pod spód.Rozwałkować,pokroić na kwadraty 7*7 cm.Nadziewać każdy taki kwadrat nadzieniem z nieco pikantnego sera i cebuli,zalepić i kłaść knedle na lekko wrzącą,osoloną wodę.Gotować z 10-12 min.,aż wypłyną na powierzchnię. Na patelni rozpuścić resztkę masła i zrumienić bułkę tartą,a następnie wyjąć knedle na talerze i podawać polane stopionym masłem z bułką tartą.