Sposób przygotowania:
Kokardki zapiekane z pulpecikami
Zaczynamy od przygotowania pulpecików. Do mięsa mielonego dodajemy musztardę, ketchup, jajko, 3 łyżki sera, bułkę tartą, sól i pieprz. Składniki dokładnie mieszamy z mięsem i z powstałej masy formujemy pulpeciki, które smażymy na patelni na złoty kolor z każdej strony. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem an opakowaniu.
Cebulę i paprykę obieramy i kroimy w kostkę. Usmażone pulpeciki wyjmujemy na talerz, a na tym samym tłuszczu podsmażamy cebulę i paprykę około 5 minut. Kolejno wlewamy bulion i dodajemy pomidory w zalewie. Następnie dodajemy śmietanę i majeranek, dokładnie mieszamy i dusimy około 5 minut.
Gdy sos będzie gotowy dodajemy do niego makaron i pulpeciki - całość dokładnie mieszamy i przekładamy do naczynia do zapiekania. Posypujemy pokrojoną w kostkę mozzarellą i zapiekamy około 15 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Cebulę i paprykę obieramy i kroimy w kostkę. Usmażone pulpeciki wyjmujemy na talerz, a na tym samym tłuszczu podsmażamy cebulę i paprykę około 5 minut. Kolejno wlewamy bulion i dodajemy pomidory w zalewie. Następnie dodajemy śmietanę i majeranek, dokładnie mieszamy i dusimy około 5 minut.
Gdy sos będzie gotowy dodajemy do niego makaron i pulpeciki - całość dokładnie mieszamy i przekładamy do naczynia do zapiekania. Posypujemy pokrojoną w kostkę mozzarellą i zapiekamy około 15 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
kołczu
Beatris
Oj tak, i to bardzo. Naczynie też fajne. Od niedawna mam takie samo.
Netka
zewa
Natala1210
edytaha
gosia56
Cukiereczek13
Izka192