Sposób przygotowania:
Kokosanka
Ze składników na ciasto, jajka ubić z cukrem kryształem, a następnie dodać olej, mleko kokosowe oraz mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i połączyć, cały czas ucierając mikserem. Na końcu wsypać 15 dag wiórek kokosowych i wymieszać. Tak przygotowane ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej kaszą manną średniej tortownicy lub formy babkowej i piec w temperaturze 180°C około 60 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto pozostawić do ostygnięcia, a kiedy ostygnie boki ciasta oprószyć cukrem pudrem. Następnie ze składników na polewę, czekoladę rozpuścić z mlekiem i masłem na małym ogniu, po czym oblać polewą wierzch ciasta i obsypać wiórkami kokosowymi.
cherry
Darth Vader
No właśnie, zostało coś ?:)
jovi
No właśnie został ostatni:(
misia53
Szkoda..... A kiedy pieczesz następny....?
jovi
Pewnie niebawem bo uwielbiamy babki:)