gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 816]

Kokosanki kakaowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 6

Zawsze piekłam kokosanki tylko białe ale postanowiłam to zmienić i dodałam kakao .Wyszły naprawdę super.

Kokosanki  kakaowe

Składniki:

Kokosanki kakaowe

 

  • 5 białek
  • 25 dkg cukru
  • 25 dkg wiórek kokosowych
  • 1 łyżka kakao
  • 2 łyżki bułki tartej
  • wafle tortowe
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Kokosanki kakaowe
Wafle tortowe kroimy na małe kwadraciki układamy na blasze. Białka ubijamy z solą jak już trochę bedą ubite zaczynamy wsypywać małymi porcjami cukier cały czas ubijamy aż cukier się rozpuści. Do dobrze ubitych białek dodajemy wiórki ,kakao i bułkę tartą mieszamy delikatnie ręcznie. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na kwadraciki wafla ułożonego na blasze. Gotowe blachy najlepiej zostawić stać jakiś czas. Nagrzewamy piekarnik 150 st termoobieg i pieczemy około 20 minut . POLECAM!!!

Tagi:

tarta