luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Kokosanki z masłem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Dla wszystkich smakoszy kokosu.

Kokosanki z masłem

Składniki:

Kokosanki z masłem

 

  • 400 gram wiorek kokosowych
  • 200 gram stopionego masla
  • 5 jajek
  • 1 lyzka maki pszennej
  • 1 lyzka maki ziemn.
  • 200 gram cukru

 

Sposób przygotowania:

Kokosanki z masłem
Bialka ubic i odstawic. Zoltka ubic z cukrem , dodac kokos i stopione i ostudzone maslo, wymieszac. Nastepnie dodac maki i piane z bialek, delikatnie wymieszac. Pomagajac sobie 2 lyzeczkami klasc ciasto na blache wylozona papierem do pieczenia i piec kokosanki 15-20 min. w temp. 170 stopni.

Tagi:

jajko jajka mak