Sposób przygotowania:
kokoski z ciasta biszkoptowego
Oddzielamy żółtka od białek . Białka ubijamy na bardzo sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodajemu cukier i ubijamy jeszcze chwile. Nastepnie dodajemy po jednym żółtku i miksujemy cały czas. Mąkę, budyń oraz proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. Po czym przesiewamy do ubitej piany i delikattnie wszystko mieszamy łyżką. Pieczemu w 180 stopniach ok 30 minut. Po upieczeniu biszkoptu czekamy aż wystygnie i kroimy w paski , a następnie z pasków w kostkę . W rondelku roztapiamy margaynę, dodajemy cukier i smietanę. Czekamy aż się rozpuści margaryna i połaczy z pozostałymi składnikami. Dodajemy na końcu kakao i dokładnie mieszamy. Każdą kostkę maczamy w polewie i obsypujemy wiórkami kokosowymi. Odstawiamy do zastygnięcia.