Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Kokosowa przyjemność

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie i smaczne ciasto na letnie dni z owocami zalanymi galaretką z pysznym kremem kokosowym na biszkopcie.

Kokosowa przyjemność Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kokosowa przyjemność

 

  • Biszkopt:
  • 5 jajek
  • 5 łyżek cukru
  • 5 łyżek mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

  • Masa;
  • 400-500 ml kefiru
  • 2 galaretki
  • 300g wiórek kokosowych
  • 1/2 szkl cukru pudru
  • 1 szkl śmietany 30 %

 

  • Oraz;
  • owoce np truskawki ok 40dag
  • 2 galaretki

Sposób przygotowania:

Kokosowa przyjemność
Biszkopt: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka , mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na blachę i upiec. Krem: Galaretki rozpuścić w 2 szkl wody i ostudzić.Wiórki kokosowe zalać kefirem i zostawić na około 30 minut. Gdy galaretka przestygła wlać do kokosu i wymieszać. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i dodać wiórki z galaretką. Masę wstawić na 5-10 min do lodówki by troszkę stężała i wylać na biszkopt. Na masie poukładać umyte truskawki. Galaretki rozpuścić i gdy zacznie tężeć zalać owoce. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Kokosowa przyjemność
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka , mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na blachę i upiec.
Kokosowa przyjemność
Gdy galaretka przestygła wlać do kokosu i wymieszać.
Kokosowa przyjemność
Masę wstawić na 5-10 min do lodówki by troszkę stężała i wylać na biszkopt.
Kokosowa przyjemność
Na masie poukładać umyte truskawki i zalać galaretką