Sposób przygotowania:
Ciasto kokosowe - rafaello
Pieczemy 3 blaty ciasta biszkoptowego jasnego - ja piekłam każdy blat osobno po 4 jajka dawała na jeden blat biszkoptu ( Na wszystkie biszkopty zużyłam 12 jajek ) Masa kokosowa Rozpuszczamy żelatynę w 4 łyżkach wody mieszamy by żelatyna się dobrze rozpuściła. Czekoladę rozpuszczamy na parzę z 2 łyżkami mleka. Śmietanę kremówkę ubijamy dodajemy cukier puder. Ubitą śmietanę utrwalamy rozpuszczoną żelatyną dodajemy rozpuszczoną białą czekoladę. Mieszamy na jednolitą masę. Masę dzielimy na 3 część do każdej dodajemy po 3 łyżki kokosu resztę kokosu rozsypujemy na wierzch ciasta Kładziemy jeden blat ciasta dajemy jedną część masy - kładziemy drugi biszkopt - druga część masy - biszkopt - trzecia część masy - posypujemy pozostałym kokosem Odstawiamy do zastygnięcia masy.
edytaha
malgorzata239