Sposób przygotowania:
Kokosowe ciasto z wiórkami i galaretką
Przygotowanie biszkoptu: 2 białka ubić z ¾ szklanki cukru sypkiego ( nie pudru), dodać 4 żółtka, mąkę, proszek d/p i kakao. Utrzeć. Upiec w temp. 180 st. C w 15-20 min. Upieczone ciasto pozostawić do ostygnięcia.
Przygotować galaretkę wiśniową.
Przygotowanie masy: zagotować 2 szklanki mleka , wsypać wiórki kokosowe i chwilę gotować na „wolnym” ogniu. Odstawić do ostygnięcia. Margarynę utrzeć z 2 łyżkami cukru pudru. Ubić 2 białka jaj na sztywną pianę. Masę kokosową połączyć z margaryną i pianą z białek. Dokładnie wymieszać.
Gotową masę wyłożyć na ciasto. Zalać tężejącą galaretką i przykryć herbatnikami. Polać polewą. Wstawić do lodówki na 2 godzinki. Smacznego.
Przygotować galaretkę wiśniową.
Przygotowanie masy: zagotować 2 szklanki mleka , wsypać wiórki kokosowe i chwilę gotować na „wolnym” ogniu. Odstawić do ostygnięcia. Margarynę utrzeć z 2 łyżkami cukru pudru. Ubić 2 białka jaj na sztywną pianę. Masę kokosową połączyć z margaryną i pianą z białek. Dokładnie wymieszać.
Gotową masę wyłożyć na ciasto. Zalać tężejącą galaretką i przykryć herbatnikami. Polać polewą. Wstawić do lodówki na 2 godzinki. Smacznego.