joasiaant

joasiaant

Starszy Kucharz
[Przepisów: 50]

Kokosowe kiełbaski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Są słodkie i ładnie wyglądają pokrojone...

Kokosowe kiełbaski

Składniki:

Kokosowe kiełbaski

 

  • Ciasto 1
  • 5 paczek herbatników zmielonych
  • 3 łyżki kakao
  • 3/4 szkl. mleka
  • 2 łyżki margaryny Palmy
  • 15 dag cukru pudru
  • kilka kropel aromatu np. rumowego
  • Ciasto 2
  • 1 margaryna Palma
  • 15dag cukru pudru
  • 30 dag kokosu
  • ew. troszkę wódki

 

 

Sposób przygotowania:

Kokosowe kiełbaski
Składniki na 1 ciasto połączyć ze sobą. Składniki na drugie również połączyć. Obydwie masy chłodzić w lodówce przez godzinę. Podzielić każdą masę na kilka kawałków. Stół posypać cukrem pudrem, rozwałkować czarną masę, nałożyć na nią masę kokosową i powoli zwijać w rulon ( mozna pomagać sobie nożem lub płaską łopatką). Grubość masy i wielkość roladek to kwestia indywidualna :). Rulony chłodzić kilkanaście godzin i po tym czasie kroić w plastry zwykłe lub skośne.

Tagi:

ciasto