Sposób przygotowania:
Kokosowe naleśniki z aronią i twarożkiem
CIASTO: W misce rozbijamy trzepaczką jajka, dodajemy pozostałe składniki ciasta i raz jeszcze wszystko roztrzepujemy. Smażymy naleśniki na delikatnie natłuszczonej oliwą rozgrzanej patelni.
NADZIENIE: Do miski wrzucamy aronię - rozcieramy blenderem, dodajemy ser i rozgniatamy go widelcem. Z aronią i serem łączymy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy (jeżeli lubimy potrawy bardziej słodkie możemy dodać więcej cukru). Każdy naleśnik smarujemy nadzieniem i składamy, smażymy na delikatnie natłuszczonej oliwą patelni lub w naczyniu żaroodpornym (pod przykryciem) w piekarniku nagrzanym do 170 st. C przez około 20 minut (naczynie możemy wysmarować delikatnie oliwą). Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
NADZIENIE: Do miski wrzucamy aronię - rozcieramy blenderem, dodajemy ser i rozgniatamy go widelcem. Z aronią i serem łączymy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy (jeżeli lubimy potrawy bardziej słodkie możemy dodać więcej cukru). Każdy naleśnik smarujemy nadzieniem i składamy, smażymy na delikatnie natłuszczonej oliwą patelni lub w naczyniu żaroodpornym (pod przykryciem) w piekarniku nagrzanym do 170 st. C przez około 20 minut (naczynie możemy wysmarować delikatnie oliwą). Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
zbysiowa
2milutka
agatab
2milutka napisał(a):
2milutka
więc muszę wypróbować bo aronia mrożona w zamrażalniku siedzi:)
kołczu
agatab