Sposób przygotowania:
Kokosowe naleśniki z jabłkiem i limonką
Ciasto: jajka ubić na puszysto z cukrem wlać mleczko z puszki,dodać mąkę pszenną i kukurydzianą osolić dodać wiórka kokosowe i zmiksować na gładkie ciasto o konsystencji śmietany.Smażyć pojedyncze placki na rozgrzanej patelni z dodatkiem niewielkiej ilości oleju.Nadzienie: Jabłka oskrobać usunąć gniazda nasienne i pokroić w dość grubą kostkę,w rondelku lub na głębokiej patelni rozpuścić masło wrzucić jabłka zasypać cukrem,polać wyciśniętym sokiem z połowy limonki i dusić aż zrobią się miękkie-wybierać takie odmiany jabłek które nie rozpadają się podczas duszenia. Gotowe nadzienie rozłożyć na naleśnikach zawinąć dowolnie,ułożyć na talerzach polać kleksem bitej śmietany i posypać skórką startą z limonki oraz wiórkami kokosowymi.Podawać od razu po przyrządzeniu. Smacznego!