Sposób przygotowania:
Kokosowe pączki z dżemem z czarnej porzeczki
Wiórki zmielić w blenderze. Mleko pogrzać. Margarynę roztopić i ostudzić. Do miski przesiać mąkę,dodać cukier ( także przesiany), wiórki kokosowe oraz proszek do pieczenia. Następnie wkruszyć drożdże. Wymieszać.Dodać jajka i wymieszać wszystko drewnianą łyżką. Wlać margarynę i znów wymieszać. Stopniowo dodawać mleko i wyrabiać ciasto aż będzie elastyczne i gładkie i będzie odchodzić od ręki. Przełożyć do miski wysypanej mąką, i gorę też posypać mąką. Przykryć i odłożyć do wyrośniecie na około godzinę, półtorej aż podwoi swoją objętość. Po tym czasie czasie ciasto ponownie krótko wyrobić kilka razy uderzając o blat. Uformować kulę i podzielić na 4 części. Każdą rozwałkować na grubość około 1 cm i wykrwać duża foremką krążki. Nałożyć łyżeczkę dżemu i zlepić na kuleczkę. Odłożyć na papier do pieczenia, przykryć i zostawić na około 25 minut aż ponownie wyrośnie. W garnku rozgrzać olej. Smażyć pączki partiami wkładając do gorącego oleju "zlepianiem" do dołu na rumiano z obu stron. Odłożyć na papierowy ręcznik. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!
2milutka
edytaha
marietta
monikaT83
zbysiowa
monikaT83
kołczu
monikaT83