Sposób przygotowania:
Kołacz z powidłami
Mleko połączyć z drożdżami, łyżką cukru i łyżką mąki. Pozostawić do wyrośnięcia.
Mąkę przesiać do miski. Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym. Składniki ciasta połączyć, dokładnie wyrobić, tak żeby odstawało od brzegów.
Przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia.
Posypka: składniki połączyć.
Następnie rozłożyć ciasto na wysmarowanej tłuszczem blasze, posmarować powidłami, posypać posypką. Pozostawić na 20 minut.
Piec w piekarniku nagrzanym do 150°C. przez 45 minut.
Mąkę przesiać do miski. Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym. Składniki ciasta połączyć, dokładnie wyrobić, tak żeby odstawało od brzegów.
Przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia.
Posypka: składniki połączyć.
Następnie rozłożyć ciasto na wysmarowanej tłuszczem blasze, posmarować powidłami, posypać posypką. Pozostawić na 20 minut.
Piec w piekarniku nagrzanym do 150°C. przez 45 minut.