Sposób przygotowania:
Kolorowa babka
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.Żółtka utrzeć z cukrem do białości,na przemian i stopniowo dodawać olej,mąkę i wodę.Z białek ubić pianę,delikatnie wymieszać z ciastem.Ciasto podzielić na 3 części.Do jednej wsypać kisiel wiśniowy,do drugiej mąkę ziemniaczaną,do trzeciej kakao.Do dużej foremki z kominem wlać najpierw ciemne ciasto,następnie białe a na końcu różowe.Piec 55 minut w temperaturze 180 stopni.
msewka
Gdyby Twoja rodzinka poczekała dzień dłużej z konsumpcją , smakowałoby jeszcze lepiej prawda? Babki z olejem, następnego dnia są wilgotne i rozpływają się w ustach.Ale nie dziwię się im z drugiej strony, bo taki zapach ciasta ściąga rodzinę do kuchni błyskawicznie.5