Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Kolorowa kasza jęczmienna

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybka obiadowa kasza jęczmienna

Kolorowa kasza jęczmienna Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kolorowa kasza jęczmienna

 

Sposób przygotowania:

Kolorowa kasza jęczmienna
Kaszę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Pieczarki również obieramy i kroimy w średnią kostkę, przesmażamy razem z cebulą na rozgrzanym maśle. Dodajemy pokrojoną w drobną kostę kiełbasę i dokładnie mieszamy. Papryki umyte i pokrojone w cienkie paski o długości około 1,5-2 cm dodajemy do pozostałych składników, dokładnie mieszamy. Dorzucamy ugotowaną kaszę, doprawiamy do smaku jarzynką i pieprzem. Podajemy do jedzenia od razu po przygotowaniu.
Kolorowa kasza jęczmienna
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Pieczarki również obieramy i kroimy w średnią kostkę, przesmażamy razem z cebulą na rozgrzanym maśle.
Kolorowa kasza jęczmienna
Papryki umyte i pokrojone w cienkie paski o długości około 1,5-2 cm dodajemy do pozostałych składników, dokładnie mieszamy.
Kolorowa kasza jęczmienna
Dorzucamy ugotowaną kaszę, doprawiamy do smaku jarzynką i pieprzem.