Sposób przygotowania:
Kolorowa potrawka
Polędwice umyć,osuszyć,pokroić w paseczki.Pieczarki oczyścić.Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i podzielić na ćwiartki usuwając pestki. ćwiartki pomidorów podzielić na mniejsze części. Marchew obrać i pokroić w plasterki. Dymkę pokroić na centymetrowe kawałki. Na patelni lub w rondlu rozgrzać margarynę,podsmażyć mięso. Ma być miękkawe.Posypać solą i pieprzem,zdjąć i zabezpieczyć przed wystygnięciem.Wrzucić pieczarki i podsmażyć na złoty kolor.. Dodać marchew i dymkę.,smażyć z grzybkami do miękkości stale mieszając. Doprawić, podbić śmietaną , dusić na małym ogniu ok 10 minut.Włożyć mięso i pomidory i całość podgrzać. Utłuc w moździerzu jagody jałowca.Potrawkę doprawić solą,pieprzem, jałowcem i sherry. Przed podaniem posypać posiekana natką pietruszki.