Sposób przygotowania:
Kolorowa tęcza
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier, a następnie żółtka. Ubijając na wolnych obrotach dosypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Przelewamy do blaszki 26 x 32 cm i pieczemy 15 minut w temp.180 stopni.Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody każde, 2 truskawkowe osobno i 2 niebieskie osobno. Odstawiamy do stężenia. Miedzy czasie obieramy 2 jabłka i ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy do czerwonych galaretek.Robimy krem karpatkowy wg przepisu na opakowaniu. Na biszkopt wykładamy połowę masy karpatkowej, następnie wylewamy czerwoną galaretkę z jabłkiem. Kolejno wylewamy niebieska galaretkę . Do szprycy nakładamy pozostały krem i robimy esy floresy na galaretce . Posypujemy płatkami migdałowymi a następnie chłodzimy około 3 godzin w lodówce.